Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Εκπαίδευση μελών της ΛΕΦΕΔ Ξάνθης στην Τσεχία !


Τις 23 - 25 Σεπτεμβρίου 2010 μέλη της ΛΕΦΕΔ Ξάνθης μετέβησαν στην Τσεχία όπου εκπαιδεύτηκαν από την European Paratroopers, στα αντικείμενα SWAT ADVANCED και ASSAULT RIFLE.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Νυκτερινή κατάδυση της Λ.Ε.Δ. Χαλκιδικής

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η εκπαίδευση της Ομάδας Αμφίβιων Επιχειρήσεων της Λέσχης σε περιβάλλον σκότους και μηδενικής ορατότητας. Παρόλη την έντονη θαλασσοταραχή οι έφεδροι Καταδρομείς εκτέλεσαν τα μαθήματα νυκτερινής πλοήγησης κάτω από την καθοδήγηση του έμπειρου εκπαιδευτή σοκάροντας λίγο τους παρεβρισκόμενους στην παραλία.

Η αμφίβια εκπαίδευση αποτελεί βασικό κομμάτι των δραστηριοτήτων της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής λόγω της μεγάλης ακτογραμμής που περιβάλλει τον Νομό.

Κάθε έφεδρος Καταδρομέας οφείλει να μπορεί να επιχειρεί σε ξηρά, θάλασσα και αέρα για την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του, είτε πρόκειται για επιχειρήσεις σε καιρό ειρήνης (διασώσεις, πυροπροστασία) είτε για πολεμικές επιχειρήσεις όταν και όπου τον καλέσει η πατρίδα.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΦΩΤΙΕΣ - ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ 2010.








Μερικές φωτογραφίες απο την συμμετοχή της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ στην πολιτική προστασία ( πυρκαγιές - πυροπροστασία ).

ΠΗΓΗ : http://www.facebook.com/search/?q=&init=quick&sid=0.7710037035735493#!/profile.php?id=100001103762258&ref=ts

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΙΝΤΕΟ - Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – CQB.





Βίντεο απο την εκπαίδευση - άσκηση της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. θεσσαλονίκης στο αντικείμενο ΜΑΧΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – CQB που πραγματοποιήθηκε στο πεδίο ασκήσεων Ημαθίας Σάββατο και Κυριακή 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας - Συμμετοχή στην 1η Ανάβαση Ζαλόγγου !







Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας συμμετείχε με την Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών ( ΕΔΟΠΑ ) στην 1η Ποδηλατική Ανάβαση Ζαλόγγου. Η ΕΔΟΠΑ ανέλαβε την κάλυψη του αγώνα σε θέματα Α΄Βοηθειών καθώς και σε συνεργασία με την αστυνομία την επιτήρηση των δρόμων και των διασταυρώσεων από όπου θα περνούσαν οι αθλητές. Η ΕΔΟΠΑ κάλυψε τα 16,5 χιλιόμετρα της διαδρομής με δύο οχήματα 4Χ4 και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό.
Την διοργάνωση αγκάλιασε η Κίνηση Φίλων Ποδηλάτων Πρέβεζας και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν . Πρέβεζας και στήριξαν ποδηλατικά τα μαγαζιά της ευρύτερης περιοχής ( Sylvain Bikes, Mega Bikes Arta & Tsaousis Racing) και η εταιρεία αθλητικών ειδών διατροφής Squeezy.
Η ΕΔΟΠΑ εκφράζει τις ευχαριστίες της, στους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση, στους αθλητές για την προσπάθεια τους και την αποδοχή από μέρους τους των ενεργειών της ομάδας, καθώς και στην ελληνική αστυνομία για την συνεργασία τους. Επίσηςέκφράζει τις ευχαριστίες της στην εταιρεία Οδικής Βοήθειας ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ για την ανταπόκριση της στην παροχή βοήθειας προς στους ποδηλάτες
Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας θα βρίσκετε πάντα αρρωγός σε τέτοιες εκδηλώσεις με όλες τις δυνάμεις βοηθώντας τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάδειξη της περιοχής μας και του αθλητισμού.

ΠΗΓΗ : http://rescuecommando.blogspot.com/

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας !






Η Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2008. Σύμφωνα με το καταστατικό μας σκοπός της ίδρυσης του σωματείου σε γενικές γραμμές είναι :
α. η δημιουργία Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών (Ε.Δ.Ο.Π.Α.),με αντικείμενο την έρευνα διάσωση σε χιονοσκεπείς – δύσβατες περιοχές, η δασοπροστασία δασοπυρόσβεση, η διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων από σεισμούς, οι υποβρύχιες έρευνες, και γενικά η συνδρομή σε περιπτώσεις εκτάκτων καταστάσεων και κρίσεων μέσα στο πνεύμα του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.
β. η ανάπτυξη επαφών και σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των εφέδρων ειδικών δυνάμεων που βρίσκονται στη περιοχή μας.
γ. Η διοργάνωση και συμμετοχή εκπαιδεύσεων, αγώνων, διαλέξεων με αντικείμενα καταδρομών και εθελοντισμού, εκδρομών, συγκεντρώσεων, χοροεσπερίδων κ.λ.π.

Καλούμε όλους τους εφέδρους των ειδικών δυνάμεων καθώς επίσης και τους φίλους των ειδικών δυνάμεων να πλαισιώσουν τον σύλλογο και να συμμετέχουν στις δράσεις μας.


Δ.Σ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:Μούλελης Ηλίας

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:Λάζαρος Τουσουνίδης

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Παναγιώτης Κοϊδης

ΤΑΜΙΑΣ:Φίλιππος Περσίδης

ΜΕΛΗ:
π. Ιωάννης Κυριακάκης
Αλέξανδρος Κυρατσούς
Αθανάσιος Γιάντσης
Παύλος Μαύρος
Δημήτριος Γκερτσάκη

ΠΗΓΗ : http://lesxieidikondynameon.blogspot.com/

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Σ.Ε.Α.Ν Μαγνησίας Δελτίο Τύπου 17και 19-9-2010.



-Μια ιστορική ενημερωτική διάλεξη πραγματοποίησε η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι.Μητροπόλεως Δημητριάδος στην πόλη του Βόλου. Μια σειρά ομιλητών παρουσίασαν μέσα από διαφάνειες –αναφορές και συγκριτικά στοιχεία (αριθμός στρατών ,εδαφικά πλεονεκτήματα κά) με τίτλο «η σημασία της νίκης του Μαραθώνα και πόσο επηρέασε την πορεία του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού» Εμείς να σχολιάσουμε ότι αυτές οι ιστορικές αναφορές-αναλύσεις μας κάνουν ποιο σοφούς για την αμυντική πολεμική δράση των προγόνων Ελλήνων και ποιο γνώστες των στρατιωτικών ελιγμών και επιλογών στα πεδία των μαχών. Επαινούμε τον Διοικητή Ταχίαρχο της 32 ΤΞΠΝ και το Επιτελείο που δούλεψε για την επιτυχία της παρουσίασης.


-Σημερά Κυριακή 19-9-2010 πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος δωρεάν εκπαιδευτικός κύκλος της αθλητικής ιππικής ομάδας ελεύθερης ιππασίας του ΣΕΑΝ Μαγνησίας.Με 8 εκπαιδευόμενους πραγματοποιήθηκαν 2 θεωρητικές και 2 πρακτικές ώρες .Οι εκπαιδευτές παρουσίασαν 10 λεπτές ενότητες με θέματα όπως:
• Ιστορία του αλόγου.
• Ανατομία του αλόγου.
• Υγιεινή του αλόγου
• Διατροφή του αλόγου
• Ίππευση –αφίππευση του αλόγου
• Παρουσίαση Εργαλείων πεταλώματος
• Παρουσίαση Εργαλείων περιποίησης /συντήρηση δερμάτινων αντικειμένων
• Διάλειμμα
• Πρακτική εντός μανές.
Η πρακτική ολοκληρώθηκε με την βοήθεια των συναδέλφων Αν.Παλάσκα ,Παν.Μαστορα και Θεόδωρου Σδρούλια .
Ο πρόεδρος μας Εμ .Παυλής ευχαρίστησε τους εκπαιδευόμενους για τη συμμετοχή τους και τον ιδιοκτήτη του στάβλου για την παραχώρηση του χώρου. Ευχαρίστησε τον συμπολίτη και εθελοντή εκπαιδευτή κο Κωνσταντίνο Βάτσο Γ.Γραμματέα του συλλόγου «ιππικός Όμιλος Φυτόκου»για την πολύτιμη προσφορά του .
Στους εκπαιδευομένους δόθηκε βεβαίωση για την παρακολούθηση της βασικής εκπαίδευσης.
Τέλος ανακοινώθηκε ότι την άλλη Κυριακή το Δωρεάν 3ο μάθημα θα γίνει απόγευμα από 18.00-21.00 .

Εφ. Ιλαρχος Ελευθέριος Λάμπρου
Αντιπρόεδρος ΣΕΑΝ Μαγνησίας

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Π.Σ.Ε.Ε.Δ. - Σ.Α.Κ. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ!



Σας παρουσιάζουμε απόσπασμα από το αφιέρωμα του ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ για την εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Π.Σ.Ε.Ε.Δ. – Σ.Α.Κ. τον 15 Αύγουστο.

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – CQB.





Το επόμενο Σάββατο και Κυριακή 18 και 19 Σεπτεμβρίου στο πεδίο ασκήσεων Ημαθίας θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση - άσκηση στο αντικείμενο ΜΑΧΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – CQB.

Για πληροφορίες συμμετοχή κ.λ.π. στο τηλέφωνο 6944756661.

Π.Ο.Ε.Δ. - 16οι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων.


Οι 16οι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων θα διεξαχθούν κατά το χρονικό διάστημα 12,13 & 14 Νοεμβρίου 2010 στην περιοχή της Ρεντίνας Θεσσαλονίκης. Η όλη προετοιμασία και διεξαγωγή των αγώνων ανατίθεται στη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Θεσσαλονίκης. Οι Λέσχες που έχουν έμπειρο προσωπικό, που μπορεί να βοηθήσει στο έργο που ανατίθεται στη ΛΕΚ Ν. Θεσσαλονίκης, να επικοινωνήσουν μαζί της για συνεννόηση.

Τα αντικείμενα στα οποία θα διαγωνιστούν οι έφεδροι είναι τα κάτωθι:

Στίβος τοπογραφίας (ημερήσιος & νυχτερινός) συνολικής απόστασης 30 χλμ.
Λύση – αρμολόγηση κυνηγετικών όπλων.
Αναγνώριση οπλικών συστημάτων από εικόνες.
Τεστ παρατηρητικότητας.
Διέλευση κωλυμάτων.
Ρίψη εικονικής χειροβομβίδας.
Βολή κυνηγετικής καραμπίνας.
Α’ βοήθειες.
«Ορεινός».

Οι διαγωνιζόμενοι θα φέρουν τα ακόλουθα είδη:
Σακίδιο τύπου bergain , δύο στολές παραλλαγής, επενδύτη ψύχους (τζάκετ), τζόκεϋ–μπερέ–σκούφο, υπνόσακο–υπόθεμα, υδροδοχείο, πυξίδα, φακό, πόντσο ή άλλο αδιάβροχο, γάντια εργασίας, σχοινί μήκους 4,5 m και διατομής από 8 έως 10mm και ατομικό φαρμακείο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ:

Οπλισμός εν γένει.
τηλεπικοινωνιακά μέσα.
Εθνόσημο στο κάλυμμα κεφαλής και διακριτικά βαθμού, οπλόσημα και επιρράμματα του ενεργού Στρατού στις στολές.(εξαιρούνται τα διακριτικά που έχουν απονεμηθεί από Σχολές και Κέντρα Εκπαιδεύσεως).
Η άρνηση εφαρμογής κανόνων ασφαλείας στα διάφορα αντικείμενα
Σε περιπτώσεις καθ’ υποτροπήν παράβασης των κανόνων ασφαλείας θα ακυρώνεται ολόκληρη η ομάδα.
Στα σημεία ελέγχου που θα εκτελούνται βολές ο κριτής δύναται να ακυρώσει ομάδα που δεν εφαρμόζει τα μέτρα ασφαλείας.

Οι Λέσχες που επιθυμούν να λάβουν μέρος θα πρέπει να το δηλώσουν εγγράφως στη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Θεσσαλονίκης μέχρι τις 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010, αποστέλλοντας τη σχετική δήλωση συμμετοχής με τηλεομοιοτυπία στο 2310 823050. Η προθεσμία υποβολής της αιτήσεως συμμετοχής δεν θα παραταθεί.

Στην αίτηση συμμετοχής θα αναγράφονται τα εξής στοιχεία των διαγωνιζομένων: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αριθμός στρατιωτικού μητρώου (Α.Σ.Μ.), αρ. αστυνομικής ταυτότητας , ημ. γέννησης και τηλέφωνο. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μαζί με τις δηλώσεις συμμετοχής, να σταλούν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ φωτοαντίγραφα των ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ των διαγωνιζομένων και όλων των εμπλεκομένων στους αγώνες.
Οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να βρίσκονται στο χώρο «Ορεινού» του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ανορθοδόξου Πολέμου στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2010 το αργότερο μέχρι τις 23.30 μμ.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ κατ’ άτομο και περιλαμβάνει τα έξοδα σίτισής τους , την έκδοση έγχρωμων χαρτών, τα καύσιμα των οχημάτων και ταχυπλόων, που θα τους μεταφέρουν κατά τη διάρκεια των αγώνων, λοιπά παρελκόμενα που θα τους δοθούν, καθώς και το κόστος των πυρομαχικών που θα χρησιμοποιηθούν. Καταβολή κατά την παρουσίαση των ομάδων στη γραμματεία των αγώνων.

Κατά τη λήξη των αγώνων θα απονεμηθούν αναμνηστικά και τιμητικά διπλώματα και θα παρατεθεί «παραδοσιακό» γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ρεντίνας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε κάθε απόγευμα από 19.00 μέχρι 23.00 (εκτός Σαβ.–Κυρ.) με τα γραφεία της Λ.Ε.Κ. Ν. Θεσσαλονίκης στο τηλ./fax 2310823050 ή μέσω e-mail στο lek1@otenet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΠΗΓΗ : www.tolmon.gr

Σύνδεσμος Εφ. Αξιωματικών του Νομού Μαγνησίας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεά Μαθήματα Θεωρητικής και πρακτικής διδασκαλίας στην ιππασία πραγματοποίησε η έφιππη Αθλητική Ομάδα του Συνδέσμου εφ.Αξιωματικών του Νομού Μαγνησίας.
Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου ε.ε με την συμμετοχή 9 ενδιαφερομένων.
O Εθελοντής Εκπαιδευτής συμπολίτης μας κος Κωνσταντίνος Βάτσος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ,επικουρούμενος από τον εφ. λοχαγό κ.Θεόδωρο Σδρούλια ολοκλήρωσαν το θεωρητικό και πρακτικό κομμάτι της εκπαίδευσης με τρία άλογα που διέθεσαν οι έφεδροι για τον συγκεκριμένο σκοπό. Ευχαριστίες δόθηκαν στον ιδιοκτήτη του στάβλου κο Γεωργιο Τεντολούρη για την παραχώρηση του χώρου και στους φίλους Κένταυρους ελεύθερης ιππασίας Ν Μαγνησίας για την παραχώρηση του υλικού εκπαίδευσης..
Στο τέλος δοθήκαν οι βεβαιώσεις στους ενδιαφερόμενους ,βγήκαν οι αναμνηστικές φωτογραφίες και ορίστηκε το επόμενο μάθημα. Σκοπός μας είναι η εξικίωση των ενδιαφερομένων στο άθλημα της ελεύθερης ιππασίας και τέλος στην επιτυχή συμμετοχή στα εθελοντικά περίπολα κατά των πυρκαγιών.

Για το ΔΣ

Ελευθέριος Λάμπρου
Εφ.Ιλαρχος (ΤΘ) αντιπρόεδρος .

ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010.


ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ

ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ-ΑΣΚΗΣΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010



ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/9/2010 : ΥΜΗΤΤΟΣ ΠΟΡΕΙΑ 10 ΧΛΜ.ΜΕ ΕΛΑΦΡΥ ΦΟΡΤΟ (10 kg)

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/9/2010 : “ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ :ΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ-ΒΑΛΚΑΝΙΑ” (ομιλία κ.Λαγγίδη Αφεντούλη καθ. Παντείου Πανεπ.)

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/9/2010 : ΥΜΗΤΤΟΣ η ΠΕΝΤΕΛΗ τεχνικές αναρρίχησης-καταρρίχησης

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/9/2010 : ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ : περίπολα σε αστικές- ημιαστικές περιοχές

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

ΚΥΡΙΑΚΗ 3/10/2010 : ΑΣΚΗΣΗ ΠΕΡΙΠΟΛΩΝ (ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/10/2010 : ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ : Διάσωση –Απεγκλωβισμός ατόμων από φλεγόμενο κτίριο

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/10/2010 : ΠΟΡΕΙΑ 10 χλμ. ΜΕ ΦΟΡΤΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/10/2010 : ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-15/10/2010: ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΣΤΟ Π.ΦΑΛΗΡΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/10/2010 : Α’ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/10/2010 : ΕΠΟΣ ΤΟΥ ’40- ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ κ.ΦΑΗΛΟ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/10/2010 : Β΄ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/10/2010 : ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ-ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 28/10/2010 : ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ Π.ΦΑΛΗΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1940


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ : 6937161245- 2109819076

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Σύλλογος Εφέδρων Ενοπλων Δυνάμεων Αττικής.



Αυτό είναι ένα εισαγωγικό video για τον υπό γένεση Σύλλογο Εφέδρων Ενοπλων Δυνάμεων Αττικής.

Eίναι ένα νέο σωματείο Εφέδρων, που κάνει τα πρώτα του βήματα προς την ενδυνάμωση της Εφεδρείας. Μέλη του είναι άτομα που υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, και έχουν ακόμα μέσα τους την διψα για δράση, καθώς και την ανάγκη παροχής βοηθειας στο συνάνθρωπο μέσω του εθελοντισμού.

Η παρθενική μας Άσκηση θα πραγματοποιηθεί αρχές Σεπτεμβρίου στην Αττική, όσοι πιστοί προσέλθετε!

Οι περισσότερες φωτογραφίες σε αυτό το video είναι από την συμμετοχη μελών στην πανελληνια άσκηση/αγώνες Εφέδρων "ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2010" που διοργάνωσε η Λ.ΕΦ.E.Δ.

Για παραπάνω πληροφορίες, στείλτε email στο s.e.e.d.a@live.com

Greek Reservists Foundation of Attica (S.E.E.D.A.)

Song: Face the Enemy 1 (C&C Red Alert OST)

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

1ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΧΗΤΗ (Α΄) - Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο.


Άρχισε το περασμένο Σάββατο (11.09.2010) η λειτουργία του 1ου (πιλοτικού) Σχολείου Μαχητή (ΣΧ/ΜΧ) της Ενώσεως. Σκοπός του ΣΧ/ΜΧ είναι να καταστήσει κάθε συμμετέχοντα ικανό να ανταποκρίνεται στο ρόλο του συγχρόνου μαχητή Πεζικού, τόσο στην ύπαιθρο όσο και σε αστικό περιβάλλον, ανεξαρτήτως Κλάδου, Όπλου ή Σώματος στο οποίο υπηρέτησε κατά τη θητεία του. Ταυτόχρονα, θα αποτελέσει οδηγό για τη συστηματοποίηση των αντιστοίχων Σχολείων που θα ακολουθήσουν, επισημαίνοντας κι εξαλείφοντας τυχόν λάθη και παραλείψεις. Είναι αυτονόητο ότι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν στις επόμενες εκπαιδευτικές συναντήσεις, ακόμη κι αν δεν παρακολούθησαν την πρώτη συνάντηση.




ΠΗΓΗ :penefyo.blogspot.com

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ.


Στον δικτυακό χώρο της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ υπάρχουν νέες αναρτήσεις που αφορούν ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ και ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΜΟ.
Μετά από απαγόρευση από την Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ να δημοσιεύουμε – αναπαράγουμε τις δημοσιεύσεις της παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να επισκεφτούν την παρακάτω ιστοσελίδα.

http://katadromeispierias.blogspot.com/

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Πως μπορεί να αποκτήσει νόημα η στρατιωτική θητεία;

Η απαξίωση της στρατιωτικής θητείας.

Η απαξίωση της θητείας στη «εκσυγχρονισμένη» ελληνική κοινωνία φαίνεται πως λαμβάνει επιδημιολογικές διαστάσεις! Ελάχιστοι είναι πια οι άνδρες που υπηρέτησαν τη θητεία τους και θεωρούν πως εκπαιδεύτηκαν επαρκώς ή έστω πως εκπαιδεύτηκαν στοιχειωδώς … Παράλληλα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι νέοι που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν τη στράτευση. Τα ποσοστό αυτών των νέων ανεβαίνει δραματικά μεταξύ των μεταπτυχιακών φοιτητών. Το ρεύμα των φυγόστρατων ενισχύεται από την παγιωμένη αντίληψη πως «η θητεία είναι χαμένος χρόνος». Η έννοια του «χαμένου χρόνου» εμπεριέχει συγκεχυμένα τόσο το σκοπό της θητείας όσο και το περιεχόμενό της.Μια σκοπιά χωρίς σκοπό ….Για το «άσκοπο» της θητείας δηλαδή την απουσία νοήματος στην στρατιωτική θητεία ευθύνες μπορούν να επιμεριστούν αφενός στην (ψευτο)διανόηση της μεταπολίτευσης που μεταπρατικά και άκριτα εισήγαγε το «αντιμιλιταριστικό» πνεύμα της εποχής και αφετέρου στα Πολιτικά Κόμματα γιατί κατά περίπτωση και για εντελώς διαφορετικούς λόγους το καθένα καλλιέργησαν και διέδωσαν υπεραπλουστευμένες και αφελείς «πολιτικές» αναλύσεις.Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτές οι «πολιτικές αναλύσεις» αρνούνται ή εξωραΐζουν την πραγματικότητα και σε κάθε περίπτωση διαχέουν στην ελληνική κοινωνία μια ανόητη εφησυχαστική μυθολογία. Το φαινόμενο είναι σύνθετο και πολύπλοκο και δεν αντιμετωπίζεται με αφορισμούς. Γεγονός πάντως είναι πως το «αντιμιλαριστικό» πνεύμα διαχέεται ανησυχητικά και εκτρέφεται από το σύγχρονο φαντασιακό της ελληνικής κοινωνίας που στο πεδίο της εθνικής μας ασφάλειας επιμένει να θεωρεί:- Tην Ελλάδα μια ευρωπαϊκή χώρα που (συν)χωρά ανάμεσα στο Βέλγιο και την Ολλανδία.- Tην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεδομένη και συνεπώς αδιανόητο και αδύνατο κάθε ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής σύρραξης.- Το ΝΑΤΟ ως ομπρέλα αποτρεπτική μεγάλων και σοβαρών ελληνοτουρκικών κρίσεων.- Tις ελληνοτουρκικές κρίσεις «στημένα παιχνίδια των Αμερικάνων» ή «εξαγωγή εσωτερικών κρίσεων της Τουρκίας» κλπ.- Tις αμυντικές δαπάνες και την θητεία «αναγκαίο κακό» στην καλύτερη περίπτωση. Πεταμένα λεφτά και χαμένο χρόνο συνήθως.- Tην εκπαίδευση των νέων Ελλήνων για την ειρήνη αδιαπραγμάτευτη εκπαιδευτική αρχή που οφείλει να προάγει το Υπουργείο ( της άλλοτε Εθνικής μας) Παιδείας. Τα Ελληνόπουλα εκπαιδεύονται να απεχθάνονται τη βία και τον πόλεμο. Ταυτόχρονα αποβάλλεται κάθε ηρωικό στοιχείο στην σχολική αφήγηση ως δείγμα σωβινισμού που οφείλουμε να εγκαταλείψουμε….Μια κοινωνία που τρέφει τέτοιους μύθους γίνεται όλο και λιγότερο πρόθυμη να στηρίξει τις γενναίες πολιτικές αποφάσεις που απαιτεί η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.Δυστυχώς αυτό το φαντασιακό της «σύγχρονης και ισχυρής Ελλάδας» του «ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου κλπ» έχει διαποτίσει και τις Ε.Δ. οι οποίες ως τμήμα της ελληνικής κοινωνίας συγχρωτίζονται «αυτοματικά» με τους επίκαιρους συλλογικούς μας μύθους όπως λ.χ. τον μύθο της αλληλεγγύης των ευρωπαίων ετέρων μας και οπωσδήποτε με εκείνον της ΝΑΤΟϊκής αλληλεγγύης. Όλα δείχνουν πως η σύγχρονη Ελλάδα θυμίζει τη Γαλλία του μεσοπολέμου με το περίφημο pourqoi . Η συνέχεια είναι γνωστή: Η «ισχυρή» Γαλλία είδε τα ένστολα παιδιά της να πετούν τα όπλα και να την παραδίνουν στην κατοχή και την ταπείνωση καθώς ολόκληρες Μεραρχίες κατέρρευσαν μπροστά στις φήμες και μόνο της γερμανικής επέλασης!Διερωτάται κανείς πως θα μπορέσει ένας νέος Έλληνας να υπηρετήσει την πατρίδα και να είναι έτοιμος για θυσίες αν γαλουχηθεί με τέτοιους μύθους και τέτοιες εθνομηδενιστικές αρχές. Οι νέοι άνδρες δεν μετατρέπονται σε μαχητές επειδή θα φορέσουν στολή ή θα λάβουν μια στοιχειώδη στρατιωτική εκπαίδευση. Ψυχολόγοι και παιδαγωγοί γνωρίζουν καλά πως το στοιχείο της αυθυπέρβασης δηλαδή του ηρωισμού και της υπέρτατης θυσίας δεν είναι έμφυτο στον άνθρωπο αλλά καλλιεργείται ή υποστέλλεται. Συνεπώς θα ήταν μάλλον παράδοξο να απαιτήσει κανείς θυσίες από ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε αυτές…Το ζήτημα της αγωγής για την προάσπιση της ελευθερίας και της εθνικής αξιοπρέπειας είναι μεγάλο και θα το εξετάσουμε σε ένα άρθρο αφιερωμένο στην αγώγή.Δυσκολεύεται κανείς να φανταστεί τι θα μπορούσαν να κάνουν οι Ε.Δ. μέσα σε αυτό το πνεύμα ανοησίας και ακηδίας.Ίσως ελάχιστα πράγματα.Το βέβαιο είναι πως εκείνο που μπορούν και οφείλουν να κάνουν οι Ε.Δ. είναι να παρέχουν ποιοτική και ουσιαστική στρατιωτική εκπαίδευση. Αυτό είναι κεφαλαιώδες γιατί η ποιότητα στη στρατιωτική εκπαίδευση νοηματοδοτεί την θητεία.Η αίσθηση του «μάχιμου» σήμερα περιορίζεται κατά κανόνα στους άνδρες των Τ/Θ και των Ειδικών Δυνάμεων.Δίνοντας νόημα στη θητείαΈνα ταχύρρυθμο και «ρεαλιστικό» εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί να εκτοξεύσει στα ύψη το ενδιαφέρον όλων των εφέδρων, να τους προσφέρει τη χαρά της δράσης, της περιπέτειας και της αλληλεγγύης που τόσο έχουν ανάγκη οι νέοι μας και παράλληλα να καλλιεργήσει στην ελληνική κοινωνία την αντίληψη πως «οι νέοι άντρες μεταμορφώνονται σε μαχητές όταν πηγαίνουν στο Στρατό» και συνεπώς «αυτό σημαίνει πως έχουμε καλό στρατό». Η λαϊκή αυτή αντίληψη καθώς θα διαχέεται σιγά – σιγά στην ελληνική κοινωνία θα ενισχύσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.Στην διερώτηση «πως θα πειστεί ένας έφεδρος να εκπαιδευτεί όταν στο βάθος του μυαλού του πιστεύει πως η στρατιωτική εκπαίδευση δεν του χρειάζεται;» η απάντηση ίσως έρχεται από τον Ελβετικό Στρατό: «Το άριστο περιεχόμενο της θητείας, κατά ένα περίεργο τρόπο, φαίνεται πως νοηματοδοτεί και τον σκοπό της ύπαρξής της! Και αντίθετα: Η εμμονή στο σκοπό της θητείας καταντά νεκρό γράμμα όταν απουσιάζει το περιεχόμενο, όταν δηλαδή απουσιάζει η εκπαίδευση του μαχητή. Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση της εθνοφυλακής στη Θράκη όπου τα εκπαιδευτικά αντικείμενα περιορίζονται στη λύση / αρμολόγηση του φορητού οπλισμού με συνέπεια να απαξιώνεται ο θεσμός της εθνοφυλακής και οι ακρίτες πολίτες- οπλίτες εθνοφύλακες να μη παρουσιάζονται στην «εκπαίδευση».Το σχολείο μαχητούΤο σχολείο μαχητού, σύμφωνα με τις παραπάνω διαπιστώσεις, φαίνεται πως μπορεί να λειτουργήσει ως ακρογωνιαίος λίθος της εκπαίδευσης όλων των εφέδρων όχι τόσο γιατί αυτό καθαυτό το σχολείο υπαγορεύεται από τις πραγματικές επιχειρησιακές ανάγκες του Ε.Σ. αλλά γιατί ενεργοποιεί τους άνδρες και τους κάνει να πιστεύουν πως γίνονται μαχητές. Η πεποίθηση αυτή με την σειρά της δίνει περιεχόμενο, ποιότητα και νοηματοδοτεί τη θητεία τους.Ο τέως Αρχηγός της Κυπριακής Εθνοφρουράς κ. Δήμου ήταν εκείνος που καθιέρωσε στην εκπαίδευση το σύγχρονο αυτό σχολείο μαχητού το οποίο, σύμφωνα με δική του διαπίστωση, στην Κύπρο η πολιτική ηγεσία το υποστήριξε, οι έφεδροι το δέχτηκαν με ενθουσιασμό αλλά δυστυχώς αρκετά στελέχη δυσανασχέτησαν γιατί φαίνεται πως ξεβολεύτηκαν! Είναι λυπηρό το γεγονός πως η πρόταση για την λειτουργία ενός σύγχρονου σχολείου μαχητού απαξιώνεται από τα στελέχη των Ε.Δ. – γεγονός που τορπιλίζει κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.Στο κρίσιμο αυτό σημείο κατατίθεται η διερώτηση - όχι πλέον προς τους « διανοούμενους» , τους πολιτικούς και τους κληρωτούς - αλλά προς τα ίδια τα στελέχη του Ε.Σ. γιατί απαξιώνεται μέσα στο στράτευμα η εκπαίδευση του μαχητή;Ίσως γιατί ο Ε.Σ. υποτίμησε ή δεν στάθμισε ποτέ αυτούς τους κοινωνικούς και ψυχολογικούς παράγοντες που προαναφέραμε. Ίσως γιατί όλοι δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε πως το περιεχόμενο μιας δραστηριότητας μπορεί να την νοηματοδοτήσει : Οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι δημιουργική , ευχάριστη ή συναρπαστική, ακόμη και αν είναι επίπονη θεωρούμε πολύ φυσικό πως έχει λόγο ύπαρξης. Κλασικό παράδειγμα ο αθλητισμός και όλες οι δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου !Υποθέτουμε πως η εκπαίδευση του μαχητή απαξιώνεται από την ορθόδοξη στρατιωτική σκέψη σύμφωνα με την οποία η ταχύτητα των μηχανοκίνητων συγκροτημάτων, η αντιαρματική τους ισχύς και η διακλαδική συνεργασία θα κρίνει το αποτέλεσμα μιας σύρραξης. Η προσέγγιση αυτή αν και είναι ορθή στις γενικές της γραμμές παρουσιάζει σοβαρές ρωγμές γιατί παραβλέπει την ταχύτατη επέκταση του δομημένου χώρου σε νησιά και Θράκη (ιδίως στην Ανατολική Θράκη). Το γεγονός αυτό θα καθιστά αναπόφευκτο τον αστικό αγώνα κατά την εξέλιξη των επιχειρήσεων. Η διαπίστωση αυτή θα έπρεπε να αναβαθμίσει το ρόλο του τυφεκιοφόρου και να οδηγήσει στην δημιουργία Μονάδων Πεζικού εξειδικευμένων στον αστικό αγώνα. Εξάλλου και ανεξάρτητα από το αστικό περιβάλλον οι σύγχρονες δικτυοκεντρικές - διακλαδικές επιχειρήσεις απαιτούν πολλά μικρά πεζά ή εποχούμενα περίπολα επιτήρησης περιοχών και κατάδειξης ή καταυγασμού στόχων. Τέλος, η τραυματική εμπειρία του Ισραηλινού στρατού από τους μαχητές της Χαμάς κατά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο Λίβανο, πριν έξη χρόνια, θέτει εν αμφιβόλω ακόμη και αυτήν την ορθόδοξη στρατιωτική αντίληψη της τεχνολογικής υπεροχής ακόμη και στο τυπικό πεδίο δράσης των Τ/Θ δηλαδή στο αναπεπταμένο έδαφος μια κοιλάδας!Συνεπώς η ανάγκη εκπαίδευσης όλων των εφέδρων στον αστικό αγώνα, στη ασφάλεια εγκαταστάσεων και μέσων, στις αναγνωρίσεις, στις ενέδρες κλπ. υπαγορεύεται τόσο από την ανάγκη νοηματοδότησης της θητείας όσο και από τις πραγματικές επιχειρησιακές ανάγκες της άμυνας των νήσων και του πεδίου της Θράκης.Περιεχόμενο στην εκπαίδευση των εφέδρωνΛΕΦΕΔ (Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων) :Πρόκειται για μια κίνηση εφέδρων που αριθμεί περίπου 400 μέλη και δραστηριοποιείται στη βόρειο κυρίως Ελλάδα με κέντρο τη Θεσσαλονίκη ,σωματείο στην Αθήνα και παραρτήματα σε άλλες πόλεις. Aξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός πως η ΛΕΦΕΔ διοργανώνει στρατιωτικούς αγώνες μεταφέροντας εμπειρία που αποκτάται από συμμετοχές των μελών της σε διεθνείς στρατιωτικούς αγώνες και διαγωνισμούς όπως οι αγώνες "Bocairre" του Γαλλικού στρατού, "SRC - Swiss Raid Commando" του Ελβετικού στρατού, "Grenadier" του Αυστριακού στρατού κλπ. Βέβαια δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς το γεγονός πως οι συμμετέχοντες είναι όλοι εθελοντές που αγαπούν τη δράση και συνεπώς απέχουν πολύ από το «αντιπροσωπευτικό δείγμα» της εφεδρείας. Ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως η συντριπτική πλειοψηφία των νέων θα γοητεύονταν από μια αντίστοιχη διοργάνωση στρατιωτικών αγώνων και θα συμμετείχαν με ευχαρίστηση. Από τις εκπαιδευτικές και διαγωνιστικές δραστηριότητες της ΛΕΦΕΔ εξάγεται μια «ασφαλής πρόβλεψη» : Αφού μια μικρή ομάδα εφέδρων “ερασιτεχνών” δίχως πόρους και δίχως μέσα οργανώνει ελκυστικούς στρατιωτικούς αγώνες -τότε - είναι απολύτως βέβαιο πως αν θέλει μπορεί να το κάνει πολύ καλύτερα ο Ελληνικός Στρατός – αρκεί να πιστέψει σ’ αυτό.Είναι βέβαιο πως αν οργανώσει ο Ε.Σ. το σχολείο μαχητή και παράλληλα καλούς στρατιωτικούς αγώνες θα νοηματοδοτήσει τη θητεία και θα τονώσει κατακόρυφα το κύρος του στους κληρωτούς και τους οικείους των κληρωτών - δηλαδή σε όλους τους Έλληνες.Η προσαρμοστικότητα είναι όρος επιβίωσης για κάθε κοινωνικό θεσμό. Ο Ε.Σ. και γενικότερα οι Ε.Δ. θα πρέπει να προβαίνουν σε όλα εκείνα τα βήματα προσαρμογής προκειμένου να διατηρήσουν το κύρος και την επιρροή τους στην ελληνική κοινωνία. Το νόημα στη θητεία ούτε νοιάζεται ούτε μπορεί να το προσφέρει άλλος θεσμός πλην των Ε.Δ. Το πρόταγμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιόδους κοινωνικής κρίσης, αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, και διεθνούς ρευστότητας. Ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι ακριτικοί πληθυσμοί στο Αιγαίο και τη Θράκη έχουν ανάγκη να πιστεύουν στη αποτρεπτική ισχύ των Ε.Δ. Θα ήταν άδικο να μην αναγνωρίσουμε πως μέρα και νύχτα χιλιάδες στελέχη των Ε.Δ. εργάζονται τόσο σκληρά όσο κανείς άλλος σε αυτόν τον τόπο. Όλα αυτά τα στελέχη αλλά και όλοι εμείς που αγαπάμε «τούτο το αλωνάκι» οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε την ελληνική πραγματικότητα όσο σκληρή και αν είναι και οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για να την αλλάξουμε.

ΠΟΛΙΤΗΣ - ΟΠΛΙΤΗΣ

Πηγη: http://www.enkripto.com/

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, Παράρτημα Ξάνθης (Λ.ΕΦ.Ε.Δ.) .






Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, Παράρτημα Ξάνθης (Λ.ΕΦ.Ε.Δ.) ανοίγει περίοδο εγγραφών νέων μελών και καλεί όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 6948200240 και 6977448300 ή στο e-mail lefedxanthi@gmail.com ή να περάσουν από τα γραφεία επί της οδού Λευκίππου 1 (κτίριο πρώην καπνικής εταιρείας) κάθε Τετάρτη στις 20:30.Απαραίτητες προϋποθέσεις: Απολυτήριο στρατού Ι-1, λευκό ποινικό μητρώο και καλή φυσική κατάσταση.

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Λ.ΕΦ.Ε.Δ. - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - CQB.






Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στο πεδίο ασκήσεων Λαγκαδά Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στο αντικείμενο ΜΑΧΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – CQB. Η προσέλευση ήταν μεγάλη και όχι μόνο, αρκετά μέλη άλλων οργανώσεων εφέδρων πήραν μέρος στην εκπαίδευση και αυτό είναι προς τιμή της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε εντατικά και με έμφαση στην πραγματικότητα. Αρκετά από τα μέλη που πήραν μέρος είχαν εκπαιδευθεί και στο 1 το σχολείο SWAT της Λ.Ε.Δ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ πράγμα που εκτόξευσε την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Κλείνοντας θέλουμε να υπενθυμίσουμε οτι είναι υποχρέωση των έφεδρων να εκπαιδεύονται και να συντηρούν τις γνώσεις τους για να μπορούν να είναι χρήσιμοι και ικανοί να προσφέρουν στην πατρίδα και την κοινωνία μας.

ΕΦΕΔΡΕΙΑ !
Πάντοτε σε επαγρύπνηση !