Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΛΕΦΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ . Εκπάιδευση (ΜΑΠ) Μάχη Αστικού Περιβάλλοντος.








Mια απο της Κυριακες που συνηθιζουμε στην ΛΕΦΕΔ να προσφερουμε στα πλαισια της εθελοντικης ετοιμοτητας μας για την πατριδα,ηταν και η Κυριακη 8/4 κατα την οποια διεξαχθηκε εκπαιδευση σε Μ.Α.Π..
Σας παραθετουμε το σχεδιο μαθηματος της συγκεκριμενης ημερας (οσοι υπηρετησαν ως Δ.Ε.Α.γνωριζουν γιατι το εχουν κανει) για τους υπολοιπους αναφερουμε οτι ειναι ενας''σκελετος''που φτιαχνει ο εκπαιδευτης ετσι ωστε να μην ξεχασει οτιδηποτε αφορα το μαθημα βαζοντας τα στην σειρα με την οποια θελει να''κινηθει''),αφηνοντας φωτογραφιες να μιλησουν απο μονες τους.

ΠΕΡ/ΧΗΣ Ο.Α.(G 3 2 B).

<<Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ>>


MAΧΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ( Μ.Α.Π.)

Ορισμος-λογοι που οδηγουν σε τετοιου τυπου εκπαιδευσεις. Η εντονη οικοδομηση εχει αλλαξει το πεδιο της μαχης (αν και στην αρχαιοτητα εχουμε παραδειγματα μαχης σε αστικο περιβαλλον το ενδιαφερον της οποιας εστιαζοταν στην διαρρηξη της οχυρωσης των πολεων).Μικρες ομαδες παραλλαγμενες με πολιτικα ρουχα μπορουν να δημιουργησουν μεγαλα προβληματα σε τακτικους στρατους.Η εκπαιδευση στην ΜΑΧΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ ειναι η εκμαθηση τεχνικων και τακτικων και η προσπαθεια συντονισμου μαχομενων τμηματων με σκοπο την αποκτηση τακτικου πλεονεκτηματος και νικης σε εντονα κατοικημενο περιβαλλον με τις λιγοτερες δυνατον απωλειες.

Ατομικος εξοπλισμος-αναγκαια υλικα.αντιπυρικα ρουχα,εξοπλισμος διαρρηξης-διανοιξης θυρων,ατομικος θωρακας-γυλεκο,προστατευτικα υλικα οπως επιγονατιδες,επιαγκωνιδες,βαλλιστικα γυαλια ή goggles,ωτοασπιδες,κρανος,ασυρματος,οπλοβομβιδες,ειδικα οπλα,καταδεικτες,πρωτευον,δευτερευον και ρολος αυτου,φακοι και ρολος τους,χειροβομβιδες,Κ-Λ,χημικα,υπερυθρα βοηθηματα,reflex sights.

Ομαδικος εξοπλισμος-ομαδικα υλικα.σχοινια,σκαλες,πολυβολα,ελευθεροι σκοπευτες,αντιαρματικα.βαρεα οπλα ελευθερου σκοπευτου,ρουκετες μιας χρησεως,βομβοδοβολα,φορεια.

Ατομικη τακτικη-θεσεις βαλλοντος.υψηλη-χαμηλη ετοιμοτης,γονυπετη διπλη-χαμηλη-ψηλη,πρυνη-αλλαγη γωνιας,αλλαγη γεμιστηρα,αλλαγη ωμου,κοψιμο πιττας,μπομπινγκ,μεταπτωση σε δευτερευον.

Σημειο εισοδου.απο που μπαινουμε ;απο εκει που προσφέρετε ή απο οπή που δημιουργησαμε και δεν εχει ενταξη ο εχθρος στα σχεδια αμυνης του.

Στοιχεια-ημιομαδες-ομαδες-διμοιριες-λοχοι...ελαχιστο αποδεκτο σχημα για κινηση-εκκαθαριση ειναι το στοιχειο.

Ημιομαδα υποστηριξεως(θεσεις-τοποθετηση).η οσο το δυνατον καλυτερη καλυψη του στοχου(αν γινεται 360 μοιρες)

Ημιομαδα ελυγμου(θεσεις-τοποθετηση).''τραινακι''(ελιγμος ομαδικης εισοδου σε κτηριο).

Εισοδος σε δωματια.ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ,τοποθετηση,χιαστι-εναλλαξ,ο πρωτος εχει παντα δικαιο κτλπ

Ενεργειες εντος δωματιων.εκκαθαριση,ελεγχος πτωματων-παραδοθεντων.εξοδος.

Κινηση σε διαδρομους.τι πρεπει να προσεχουμε(παραθυρα, να μην κανουμε θορυβο,γωνιες)

Συνεχιση επιχειρησεων(μεταβαση της ημιομαδας υποστηριξεως στο καθαρο κτηριο..).

ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ


ΠΕΡ/ΡΑ / ΠΗΓΗ : http://www.lefed.gr/.