Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ.) - Παράρτημα Ξάνθης συμμετέχει στην καμπάνια «Let's Do it Greece» !



Την Κυριακή 29 Απριλίου 2012, ημέρα καθαρισμού στην Ελλάδα, στις 10:00 το πρωί θα καθαρίσει το κομμάτι του Κόσυνθου που περνάει μέσα από την πόλη της Ξάνθης.

Η Λέσχη μας έχει υιοθετήσει αυτήν την περιοχή από το 2011 προβαίνοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα στον καθαρισμό της από τον Αύγουστο του 2011.

Το "Let's Do It" είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Τελικά στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε το "Let's Do It" έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής ''Ώρα για Δράση'' ως μη κερδοσκοπικές, εθελοντικές οργανώσεις ήρθαν σε επαφή με τους διοργανωτές της καμπάνιας από την Εσθονία και φέρνουν τη καμπάνια ''Let's Do It'' στη χώρα μας.

ΠΗΓΗ : http://www.e-thrakinews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8555:-----------llets-do-it-greecer&catid=124:koinonia&Itemid=83