Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΧΙΟΥ - Τακτική κίνηση περιπόλου μάχης μακράς διάρκειας.




Την Κυριακή η Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου πέρασε από την θεωρία της Τετάρτης στην πράξη.
Έτσι πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση σε τακτική κίνηση περιπόλου με πλήρη φόρτο. 


Κατά την διάρκεια του περιπόλου μάχης πραγματοποιήθηκαν πολλά από τα αντικείμενα που έχουν τα μέλη μας διδαχθεί και μάλιστα χωρίς ενημέρωση από πριν.



Πραγματοποιήθηκε κρούση και δολιοφθορά σε σταθμό διοικήσεως 

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ !




ΔΙΑΘΕΣΤΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ - Άρθρο-συνέντευξη του Πρέσβη ε.τ. Αλέξανδρου Μαλλιά στο περιοδικό των Σκοπίων ΓΚΡΑΤΖΙΑΝΣΚΙ (Πολίτης).


Άρθρο-συνέντευξη του Πρέσβη ε.τ. Αλέξανδρου Μαλλιά.

Ο κ. Μαλλιάς είναι ειδικός σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ και διετέλεσε πρώτος επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια (1995-1999) και Πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα και την Ουάσιγκτον.


Η Ελλάδα έχει στηρίξει την άσκηση της εξωτερικής της πολιτικής στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου, των διεθνών συμβάσεων και των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που αποτελούν Δίκαιο. Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είχε για τέσσερις δεκαετίες περίπου κεντρική θέση αναφοράς στην πολιτική αυτή.
Η Απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου του Δεκεμβρίου 2011 δεν ήταν θετική για την Ελλάδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν σέβεται τον διεθνή αυτό θεσμό. Την επομένη της δημοσιοποίησης της Απόφασης μετείχα σε συζήτηση στην κρατική σας τηλεόραση.
Είχα προβλέψει ότι ανεξαρτήτως του περιεχομένου της Απόφασης, τα πράγματα θα ήσαν πιο εύκολα για την Ελλάδα στο Σικάγο. Όπως και ήσαν. Μάλιστα, κατά τη γνώμη μου, η σχετική παράγραφος της Διακήρυξης της Συνάντησης Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο είναι ακόμη ισχυρότερη και καλλίτερη από την ελληνική σκοπιά, σε σύγκριση με εκείνη του Βουκουρεστίου.
Συνεπώς, πρέπει να γνωρίζετε ότι, ανεξάρτητα από τα προπαγανδιστικά τεχνάσματα στα οποία συχνά προσφεύγουν συγκεκριμένες δομές στα Σκόπια, η κυβέρνησή σας και η διπλωματία σας απέτυχαν στη πράξη να αξιοποιήσουν την Απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου. Αντιθέτως, η ελληνική διπλωματία, παρά το δεδομένο της δυσάρεστης για μας Απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου, με τους των Υπουργούς Εξωτερικών Σ. Δήμα και Π. Μολυβιάτη πέτυχε απόλυτα στο στόχο της στο Σικάγο.
Υπενθυμίζω ότι τόσο στο Βουκουρέστι όσο και στο Σικάγο οι Αποφάσεις ήσαν ομόφωνες. Συνεπώς, η διατυπωμένη θέση του Βουκουρεστίου ''ένταξη στο ΝΑΤΟ προϋποθέτει λύση στο ζήτημα του ονόματος'' που επιβεβαιώθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα στο Σικάγο, δεν αποτελεί ελληνική θέση αλλά την κοινή πολιτική βούληση όλων των μελών της Συμμαχίας. Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι για την κοινή αυτή θέση της Συμμαχίας η χώρα σας είχε εκ των πρότερων ειδοποιηθεί με τον πιο κατηγορηματικά τρόπο από πλευράς του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, όσο και από την Ουάσιγκτον, το Βερολίνο και άλλες πρωτεύουσες.''
Ο διαγωνισμός ομορφιάς (beauty contest)' στον οποίο εδώ και χρόνια επιδίδονται ορισμένες χώρες και κατ' επάγγελμα ορισμένοι πρέσβεις στα Σκόπια για άλλη μια φορά δεν επιβεβαιώθηκαν στο Σικάγο.
Προσωπικά ακολούθησα όπου βρέθηκα, της Ουάσιγκτον συμπεριλαμβανομένης, την πολιτική της ειλικρινείας και της αλήθειας, της ωμής αλήθειας, προτιμώντας να είμαι χρήσιμος αντί ευχάριστος. Είναι θέμα χαρακτήρα και αξιοπρέπειας. Όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου, δεν εκφράζεις απλά την πολιτική γραμμή μιας κυβέρνησης, αλλά κάτι περισσότερο. Εκφράζεις, εκπροσωπείς ένα ολόκληρο λαό. Ένα έθνος. Εγώ έτσι κατάλαβα όπου βρέθηκα την Αποστόλη μου.
Και κάτι ακόμη:
A) Το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε και υπάρχει πάνω από όλα για την αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των μελών του, συμπεριλαμβανομένης και της δέσμευσης για κοινή δράση σε περίπτωση που απειλείται η εδαφική ακεραιότητα κάποιου από τα μέλη του. Δεν είμαι μεταξύ αυτών που ισχυρίζονται ότι όλα έχουν λειτουργήσει σωστά στο ΝΑΤΟ. Υπήρξαν περιπτώσεις που συγκεκριμένες αποφάσεις ή ενέργειες μελών του λειτούργησαν αρνητικά, σε βάρος των συμφερόντων κάποιου μέλους. Αυτό συνέβη και με αποφάσεις χωρών-μελών που έθιξαν τα συμφέροντα της Ελλάδος. Αυτές όμως θέλω να πιστεύω ότι ήσαν εξαιρέσεις. Εάν το ΝΑΤΟ παύσει να στηρίζει τα συμφέροντα των μελών της Συμμαχίας, τότε παύει να έχει λόγο ύπαρξης. Αυτό είναι κάτι που συχνά το λησμονούμε.
B) Ανεξάρτητα από την βαθιά κρίση που διέρχεται η χώρα μου, η Ελλάδα, η γεωστρατηγική της θέση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ επηρεάζεται σε εξαιρετικά σημαντικό βαθμό από τις αλυσιδωτές κρίσεις και συγκρούσεις στην Νότιο και Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή μέχρι την περιοχή του Περσικού Κόλπου. Χωρίς να επιδιώκω να γίνω εθνοκεντρικός, εκτιμώ ότι η ρευστότητα στην περιοχή που βρίσκεται ακόμη στην αρχική και όχι στη τελική της φάση, έχουν καταστήσει την Ελλάδα σημαντικό παράγοντα στο τωρινό και μελλοντικό σχεδιασμό της Συμμαχίας στην ευρύτερη αυτή περιοχή, όπως άλλωστε απέδειξε και ο μεγάλος βαθμός εμπλοκής της στη διάρκεια της κρίσης της Λιβύης και των Συμμαχικών στρατιωτικών επιχειρήσεων. Ρίξτε μια μάτια στον χάρτη για να πειστείτε.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Σύλλογος Ελλήνων Πεζοναυτών - Γοργοπόταμος 2013 !



Φέτος συμπληρώνονται τα 70 χρόνια απο την ημερομηνία ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου. Μιά ενέργεια, σταθμό στην Νεότερη Ιστορία του Ελληνικού λαού, αλλά και στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ιστορία. Μάλιστα, ακόμα και ο ίδιος ο Winston Churchill την χαρακτήρισε ως “την σπουδαιότερη μέχρι εκείνη την στιγμή αλλά και μια από τις σπουδαιότερες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου”.
Η επιχείρηση της ανατίναξης της γέφυρας με την κωδική ονομασία «Harling» κατάφερε να ενώσει, για μία και μόνη φορά, τις δύο βασικές αντιμαχόμενες αντιστασιακές οργανώσεις του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ στην υποστήριξη κλιμακίου άγγλων και ενός έλληνα σαμποτέρ που είχαν έρθει στην Ελλάδα με σκοπό να καθυστερήσουν, μέσω δολιοφθοράς, την βασική οδό ανεφοδιασμού των Γερμανικών Δυνάμεων της Βορείου Αφρικής μέσω του Λιμανιού του Πειραιά (περί το 80% των προμηθειών του Erwin Rommel χρησιμοποιούσε αυτό το δρομολόγιο)

Με την επιτυχία της η αποστολή όχι μόνο κατάφερε να γίνει γνωστή και να εξοργίσει τον κατακτητή, αφού πέτυχε τον βασικό της σκοπό που ήταν η διακοπή ανεφοδιασμού μιας και την εποχή εκείνη υπολογίζεται ότι πάνω 50 τραίνα ανεφοδιασμού έφταναν στο λιμάνι του Πειραιά , αλλά παράλληλα κατάφερε να αναπτερώσει το ηθικό του επί 18 μήνες δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού κάτω από την Γερμανο-Ιταλική κατοχή αλλά και να αποτελέσει έμπνευση και για άλλα αντιστασιακά ρεύματα σε όλη την Ευρώπη.

Η επιχείρηση του Γοργοποτάμου (Operation Harling) μαζί με την επιχείρηση για το Βαρύ Υδωρ στο εργοστάσιο της ‘NORSK HYDRO’ (Operation Gunnerside) θεωρούνται ως οι πιο γνωστές της εποχής.
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Πεζοναυτών θέλοντας να τιμήσει αυτή την ενέργεια που ένωσε όλους του Έλληνες κάτω από έναν κοινό εθνικό σκοπό διοργανώνει:
Διήμερη πορεία μετά φόρτου, αναπαράστασης του δρομολογίου της επιχείρησης Γοργοπόταμος 19- 21 Απριλίου 2013

ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΦΕΔΡΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ & Σ.Ε.Α.Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ.




Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ.



H Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Τρικάλων συμμετάσχει σε εκπαίδευση αναρρίχησης που διοργανώνει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμπάκας "Τα Μετέωρα" .

 
 Η σχολή θα έχει διάρκεια 5 Σαββατοκύριακα ανά περίοδο τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2012 και Μάρτιο - Απρίλιο 2013 και θα διεξαχθεί στα αναρριχητικά πεδία της περιοχής Μετεώρων, βράχου Θεόπετρας και Γαύρου. Ακόμα η σχολή θα είναι εναρμονισμένη με το νέο Εκπαιδευτικό Κανονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης ( ΕΟΑΑ ).Στο τέλος της εκπαίδευσης θα δοθούν πιστοποίηση αναρρίχησης στα μελή της λέσχης που συμμετείχαν.

 
Τα μαθήματα ξεκίνησαν την Κυριακή 18-11-12 που έγινε το θεωρητικό μάθημα στην Καλαμπάκα και το σαββατοκύριακο 24-25/11/12 έγινε το πρακτικό κομμάτι της αναρρίχησης στους βράχους της θεόπετρας. Το επόμενο μάθημα θα πραγματοποιηθεί το επόμενο σαββατοκύριακο στους βράχους των μετεώρων.


Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ & ΟΠΛΙΤΩΝ - Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2012 - Βασικό Σχολείο Μαχητή 2012 (Β΄- Γ΄).

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2012 

Η Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. συμμετείχε στον ουλαμό της Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. που παρήλασε φέτος στη Θεσσαλονίκη, τιμώντας τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Η εμπειρία του να παρελαύνουμε πλάι σε συναδέλφους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΟΠΛΙΤΕΣ, πολλούς εκ των οποίων συναντήσαμε εκεί για πρώτη φορά, και, εν τούτοις, να δίνουμε, κατά γενική ομολογία, την εικόνα μίας και αδιάσπαστης Μονάδος, ήταν παραπάνω από συγκινητική και δεν μπορεί να μεταφερθεί με λόγια.



Οι φωνές μας, αν και παρακινούσαν σε επευφημίες και χειροκροτήματα τους συμπολίτες μας, φαίνεται ότι, δυστυχώς, δεν αγγίζουν αρκούντως την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία  (ΥΠΕΘΑ / ΓΕΕΘΑ) της πατρίδος, ώστε να ασχοληθεί σοβαρά μαζί μας. Ας είναι. Όπως βεβαιώνουν όσοι έχουν πολεμική εμπειρία, στη μάχη πολεμάς τελικά για τον συνάδελφό σου, με τον οποίον έχεις εκπαιδευθεί, έχεις ιδρώσει και είναι αυτός που θα σε καλύψει και θα τον καλύψεις απο τα εχθρικά πυρά. Αυτό κάναμε, αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, όσο πιο καλά μπορούμε. Έστω και μόνοι!

"ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΤΩ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ... 
ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΝΤΩΝ"

Βασικό Σχολείο Μαχητή 2012 (Β΄- Γ΄)


Συνεχίζεται το ΒΣΧΜΧ της ΠΕΝΕΦΥΟ για το 2012. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, αλλά αυτή τη φορά θα αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν.






Σ.Ε.Α.Ν. Γ.Υ.Ε.Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ.






Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Σ.Ε.Ε.Δ.Α. - Σεμινάριο Δομή και Λειτουργιά Ενόπλων Δυνάμεων.






Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη στα Γραφεία του Σ.Ε.Ε.Δ.Α. το Σεμινάριο Δομή και Λειτουργιά Ενόπλων Δυνάμεων στις 14 Νοεμβρίου 2012.
Παρουσιάστηκε από έναν εξαίρετο ομιλητή των Διεθνών σχέσεων Διεθνολόγο ερευνητή της Ι.Δ.Ι.Σ και γενικό συντονιστή της ομάδας ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ Στάθη ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗ που είναι και ο Γενικός γραμματέας του (Σ.Ε.Ε.Δ.Α.) ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά την Σύνθεση του Στράτου, τους κλάδους, καθώς και τα οπλικά συστήματα αυτών, στην παρουσίαση προβλήθηκαν διαφάνειες της δομής αυτών και των κινήσεων τούς ώστε να γίνεται ποιο κατανοητός ο τρόπος κίνησης τον σχηματισμών.
Το σεμινάριο το παρακολούθησαν μέλη του Συνδέσμου μας καθώς και σπουδαστές του ΠΑΝΤΕΙΟΥ Πανεπιστημίου ο καθηγητής Π. Χ. καθηγητής Στρατιωτικών Σπουδών και Διευθυντής του ινστιτούτου διεθνών σχέσεων I.D.I.S καθώς το Σεμινάριο σχετίζονταν άμεσα με της σπουδές τούς, στο οποίο τούς χορηγήθηκε και η σχετική βεβαίωση.
Με το πέρας της ανάλυσης έγινε συζήτηση μεταξύ του ομιλητή και των παρευρισκομένων πάνω σε διάφορα θέματα, έγιναν προτάσεις, και σκέψεις, για την αδιάρρηκτη σχέση μεταξύ Στράτου και Εφέδρων. 
Ευχαριστούμε τα μελή που βοήθησαν στις διάφορες εργασίες για την ολοκλήρωση του σεμιναρίου. 

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Δ.Α.

Λ.ΕΦ.Ε.Δ.-ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ. Εκπαίδευση Περιπόλων Στις Άμεσες Ενέργειες.







Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 το πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης στις βασικές αρχές χειρισμού ατομικού οπλισμού και τις άμεσες ενέργειες περιπόλου.
Οι έφεδροι χωρίστηκαν σε 3 τμήματα και παρακολούθησαν διαδοχικά 3 εκπαιδευτικά αντικείμενα.
Στο πρώτο ΣΤΕΚ  τα μέλη της ΛΕΦΕΔ εκπαιδευτήκαν στον χειρισμό του τυφεκίου, η εκπαίδευση περιελάμβανε, κανόνες ασφαλείας, θέσεις βάλλοντος, ενστικτώδης σκοποβολή, θεραπεία δυσλειτουργιών , αλλαγή γεμιστήρα και άλλα πολλά. Στην συνέχεια οι εκπαιδευόμενοι χωρισμένοι σε ζευγάρια ασκήθηκαν με την χρήση οπλισμού air soft  σε διάφορα σενάρια.

 Στο δεύτερο  και τριτο ΣΤΕΚ έγινε εκπαίδευση περιπόλου στις άμεσες ενέργειες, κατά την τυχαία επαφή με εχθρό από διάφορες κατευθύνσεις.Tα σενάρια ήταν πολλά και περιελάμβαναν την κίνηση του περιπόλου σε διαφορετικά  δρομολόγια, απαγκίστρωση, αντέφοδο, μεταφορά τραυματία και άλλα.Τα αντικειμενα που διδαχθηκαν είναι  πολύ σημαντικά γιατί αποτελούν βασικές γνώσεις που πρέπει να έχει ο κάθε  μαχητής ,ασχέτως  με το που  έχει υπηρετήσει κατά την διάρκεια της θητείας του. Τέτοιου είδους εκπαιδεύσεις αποτελούν μέρος της τυποποιημένης εκπαίδευσης όλων των όπλων  των σύγχρονων δυτικών στρατών.

ΠΗΓΗ - ΠΕΡ/ΡΑ : www.lefed.gr

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΜΑΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 424 ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - Γ.Σ.Ν.Ε.



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ




Την Παρασκευή 9 Νοέμβριου 2012 περατώθηκε, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, ( μετά από έγκριση του Γ.Ε.ΕΘ.Α. ) το δεύτερο και τελευταίο κομμάτι της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΜΑΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 424 ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - Γ.Σ.Ν.Ε.



Η εκπαίδευση είχε ως στόχο την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στα παρακάτω : πολεμικά τραύματα, εγκαύματα, ορθοπεδικά τραύματα, εξασφάλιση αναπνευστικού αγωγού, ΡΒΧΠ, διαχείριση Toxals και διαχείριση μαζικών συμβάντων – κρίσεων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΠΙΕΡΙΑΣ.





 



Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΞΑΝΘΗΣ - Εκπαίδευση BLS/AED του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC).



Εκπαίδευση BLS/AED του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC)

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC, www.erc.edu) είναι ο επίσημος Ευρωπαϊκός οργανισμός για την εκπαίδευση και την έρευνα στην Αναζωογόνηση.
Τα προγράμματα του ERC απευθύνονται σε φοιτητές και επαγγελματίες υγείας αλλά και σε απλούς πολίτες.
Στις 17 Νοεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση του ERC στα γραφεία της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ξάνθης (ΛΕΦΕΔ) στην οδό Λευκίππου 1.


ΠΗΓΗ : Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΞΑΝΘΗΣ

Π.Σ.Ε.Ε.Δ. - Σ.Α.Κ. - 1ο ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ.



ΚΥΡΙΑΚΗ 18 - 11 - 2012 ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΤΟ 1ο ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΟΡΕΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ, ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ (ΠΟΡΕΙΑ 5 ΧΙΛ. ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΡΡΙΧΗΣΕΩΣ).
ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΔΕΙΧΝΗ ΔΟΝΤΙΑ. ΥΠ΄ ΟΨΙΝ ΟΤΙ, Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. 
ΑΝ ΒΡΕΧΕΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ.

ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ:
08:00 ΜΕΤΡΟ ΑΓΙΑΝΝΗ.
08:30 ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ.
(ΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ: 15΄).

ΠΗΓΗ : http://pseed.gr/

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Λ.Ε.Δ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΒΟΛΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 - ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ Π.Ο.Ε.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28/10/2012.

ΒΟΛΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012


H Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Τρικάλων πραγματοποίησε την Κυριακή 4 Νοέμβριου την δραστηριότητα της σκοποβολής στο πεδίο βολής της Χρυσαυγής με την συμμετοχή 16 σκοπευτών.



Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΧΙΟΥ - Επίσκεψη στο Α/Γ Λέσβος.


Με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου,το Α/Γ Λέσβος πραγματοποίησε επίσκεψη στο νησί μας.



Η Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου επισκεύτηκε το πλοίο στις 10 Νοεμβρίου και απένειμε αναμνηστική πλακέτα στο Α/Γ Λέσβος αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή που έχει το Πολεμικό Ναυτικό για την ασφάλεια των νησιών μας αλλά και σαν αναγνώριση για το έργο των αρματαγωγών του Π.Ν. κάτι το οποίο φάνηκε από την καθοριστική συμβολή του Α/Γ Σάμος στην μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου,όπου μετέφερε μεγάλο αριθμό πυροσβεστικών οχημάτων και προσωπικού από την ηπειρωτική Ελλάδα στο νησί μας.


ΠΗΓΗ :ΛΕΦΕΔ ΧΙΟΥ


Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΧΙΟΥ - Εκπαίδευση σε αστική πυρκαγιά με χρήση αναπνευστικής συσκευής.

Στις 8 Νοεμβρίου του 2012 η Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου μαζί με την Εθελοντική Ομάδα Όμικρον εκπαιδεύτηκε από την Π.Υ. Χίου σε αστική πυρκαγιά με χρήση αναπνευστικής συσκευής.


Το σενάριο ήταν άκρως ρεαλιστικό,μιας και έγινε με πραγματική φωτιά,νύχτα και με σενάριο διάσωσης εγκλωβισμένου μέσα από το οίκημα.


Για πρώτη φορά τα μέλη μας έκαναν χρήση αναπνευστική συσκευής και μπήκαν για κατάσβεση σε φλεγόμενο κτίριο,τυλιγμένο από πυκνό καπνό.